Geen verzendkosten vanaf € 100, -

100% puur natuur

100% liefde voor dieren

    +433115930800    |    klantenservice@ewalia.at

Geen verzendkosten vanaf € 100, -

100% puur natuur

liefde voor dieren

    +433115930800      |          klantenservice@ewalia.at

Filters sluiten
Filteren op:
Op nieuwsbrief abonneren
Abonneer u op de kosteloze nieuwsbrief

Ewalia magic tips

magictipps_ewalia

Op deze pagina wil EWALIA u graag informatie geven over de gezondheid van paarden, preventie en kruidenwerking. Waar er wetenschappelijke studies bestaan, wordt erop gelet dat deze als basis voor teksten en publicaties worden gebruikt.

Op deze pagina wil EWALIA u graag informatie geven over de gezondheid van paarden, preventie en kruidenwerking. Waar er wetenschappelijke studies bestaan, wordt erop gelet dat deze als basis... meer lezen »
Venster sluiten
Ewalia magic tips

magictipps_ewalia

Op deze pagina wil EWALIA u graag informatie geven over de gezondheid van paarden, preventie en kruidenwerking. Waar er wetenschappelijke studies bestaan, wordt erop gelet dat deze als basis voor teksten en publicaties worden gebruikt.

During the Middle Ages, this thorny shrub from the genus Rosaceae with its white blossoms was a symbol of hope. Many ailments were treated with extracts of the blossoms, leaves and fruits of the hawthorn plant. Today hawthorn is called "medicine for the heart" and is used as a medication for heart failure.
Echinacea plants are native to central regions of the USA and have long been used by native Americans to treat infections and sepsis. In western phytotherapy today, echinacea is considered an extremely valuable aid in boosting the immune system. Echinacea is also used to treat allergies.
These brown, gold or pale yellow seeds from the flax plant have a firm place in the equestrian diet. Read on to find out why linseed and the products made from it are so valuable for your four-legged best friend.
More and more dogs suffer from contact allergies and environmental allergies, often in the form of skin irritations. These are called canine atopy or allergic contact dermatitis. Learn more here about how to treat your dog's allergy.
Valeriaan is een van de eerste planten die aan het begin van de diergeneeskunde werd beschreven als een geneeskrachtige plant op zich en is nog steeds een beproefd huismiddel voor stress, prikkelbaarheid en angst bij mens en dier.
Hildegard van Bingen (een Duitse benedictijnse abdis uit de elfde eeuw) kende de werking van smeerwortel al. Botbreuken, wonden en zweren werden behandeld met omslagen met de wortels van smeerwortel.
Diarree is waarschijnlijk bij elke hondeneigenaar bekend. De meeste honden hebben meerdere malen in hun leven last van acute of chronische diarree, sommige zelfs permanent. Bij diarree kunnen kruiden snel en gericht verlichting brengen.
De kaardebol als "medicinale plant" is een integraal onderdeel van de traditionele kruidengeneeskunde. In de alternatieve geneeskunde wordt de kaardebol vooral gebruikt voor de ziekte van Lyme (Borreliose).
Stress en angst kunnen een sterke invloed hebben op het welzijn en de training van uw paard. Het goede nieuws is dat er natuurlijke hulp is tegen stress, spanning, nervositeit en angst. Met speciale kruiden kunt u uw paard optimaal ondersteunen.
Welke hoeveelheid selenium uw paard nodig heeft, hoe u een seleniumtekort of seleniumvergiftiging kunt opsporen en hoe bodembemesting het seleniumgehalte in ruwvoer beïnvloedt, wordt door Ewalia beschreven in dit artikel "Selenium in paardenvoer".
Hoe ondersteun je de darm, wat is een sanering precies en hoe zit het nu eigenlijk met die darmflora? Hieronder kun je meer lezen over darmsanering en hoe je de darmflora van je paard kunt ondersteunen.
Het gebruik van kruiden en specerijen als bijvoeder is bedoeld om de diergezondheid te bevorderen en de prestaties te verbeteren. Historisch gezien is het gebruik van kruidengeneesmiddelen terug te voeren op vroege tijden. Een kort overzicht van kruiden voor paarden en huisdieren door Bianca Becker-Slovacek.
De magere schimmel heeft weer eens plakkerig bruine achterbenen, een opgeblazen buik en likt al een uur aan de ijzeren grendel van zijn paddock. Hij ziet er moe en verslagen uit. Hij tilt zijn staart op om te mesten en meteen is de oorzaak van de plakkerige achterhand duidelijk. Samen met de mestbolletjes loopt een bruine vloeistof tot over de spronggewrichten. Alweer mestwater, hoewel de omschakeling op ander voer al voorbij is! Hieronder vind je een overzichtelijke samenvatting over dit onderwerp en nuttige tips hoe je jouw paard bij langdurig mestwater kunt ondersteunen.
De brandnetel (Urtica dioica en Urtica urens) staat bekend om zijn reinigende werking, helpt tegen milde urineweginfecties en bevat stoffen die een ontstekingsremmende werking hebben. Als geneeskrachtige plant is de brandnetel al lang bekend en bovendien rijk aan vitaminen en mineralen zoals ijzer, kalium en magnesium.
De Afrikaanse duivelsklauw (Harpagophytum procumbens), ook wel bekend als de duivelsklauw of duivelsklit, groeit in de savannes van Zuid-Afrika - als medicinale plant wordt het onder andere gebruikt om gewrichtspijn of spijsverteringsstoornissen te verlichten.
De aroniabes wordt in veel delen van de wereld gebruikt om het immuunsysteem en de lichaamseigen weerstand op natuurlijke wijze te ondersteunen. De zwarte bes van de Aronia wordt gekenmerkt door het hoge gehalte aan bio-actieve bestanddelen, die antioxiderend en ontstekingsremmend zouden werken.
De zoethoutwortel is in vele delen van de wereld een van de belangrijkste medicinale planten: Zoethoutwortelextracten worden onder andere gebruikt bij hoest en bronchiale ontstekingen en ontstekingsziekten in het maag-darmkanaal.
Heb je je altijd al afgevraagd wat zich achter het onderwerp schuilt van vetten, oliën, antioxidanten, vanger van vrije radicalen, verzadigde en onverzadigde vetzuren en wat moet er in aanmerking worden genomen bij het voeren van oliën? Hier vindt u een overzicht van plantaardige vetten en oliën met een aantal interessante details over het onderwerp en belangrijke tips over de voeding van oliën.
Ook bij honden speelt olie in gezonde voeding een belangrijke rol. Veel mensen vragen zich af welke olie het meest geschikt is voor hun hond. Vooral koudgeperste olie bevordert niet alleen de menselijke gezondheid, maar doet ook honden bijzonder goed. Essentiële betekenis verkrijgt goede olie tenslotte door de meervoudig onverzadigde vetzuren, die het lichaam nodig heeft, maar niet zelf kan produceren.
Artrose en de daarmee gepaard gaande gewrichtsslijtage hebben voor de hond onaangename pijn tot gevolg. Artrose is een degeneratieve gewrichtsziekte, die vooral ontstaat door jarenlange overbelasting en zich door een progressieve verandering van de kraakbeen- en botstructuur kenmerkt.
Al in de Griekse oudheid duikt monnikspeper als anafrodisiacum (een middel dat de geslachtsdrift tempert) op. Deze plant, die zijn naam in de middeleeuwen kreeg, werd vooral in kloostertuinen gekweekt en door monniken gebruikt om het makkelijker te maken zich aan de kuisheidsbelofte te houden. Monnikspeper werd een symbool voor het sobere leven van de monnik.
Diverse klachten, van een beetje hoofdschudden, via lichtgevoeligheid en veel briesen, tot en met oncontroleerbaar slaan met het hoofd en een groot risico op zelfbeschadiging door het zieke dier, zijn allemaal symptomen die onder de noemer ‘headshaking’ worden samengevat.
Wij hebben een aantal tips om je paard te helpen en behandelen hier het onderwerp zomereczeem: wat is het en hoe kan ik een eczeempaard helpen?
De verandering van vacht en de meer gespannen stofwisseling kan leiden tot een overbelasting van lever en nieren.
1 van 2