Geen verzendkosten vanaf € 100, -

100% puur natuur

100% liefde voor dieren

    +433115930800    |    klantenservice@ewalia.at

Geen verzendkosten vanaf € 100, -

100% puur natuur

liefde voor dieren

    +433115930800      |          klantenservice@ewalia.at

Ewalia magic tips

magictipps_ewalia

Op deze pagina wil EWALIA u graag informatie geven over de gezondheid van paarden, preventie en kruidenwerking. Waar er wetenschappelijke studies bestaan, wordt erop gelet dat deze als basis voor teksten en publicaties worden gebruikt.

Op deze pagina wil EWALIA u graag informatie geven over de gezondheid van paarden, preventie en kruidenwerking. Waar er wetenschappelijke studies bestaan, wordt erop gelet dat deze als basis... meer lezen »
Venster sluiten
Ewalia magic tips

magictipps_ewalia

Op deze pagina wil EWALIA u graag informatie geven over de gezondheid van paarden, preventie en kruidenwerking. Waar er wetenschappelijke studies bestaan, wordt erop gelet dat deze als basis voor teksten en publicaties worden gebruikt.

Hoe ondersteun je de darm, wat is een sanering precies en hoe zit het nu eigenlijk met die darmflora? Hieronder kun je meer lezen over darmsanering en hoe je de darmflora van je paard kunt ondersteunen.
De magere schimmel heeft weer eens plakkerig bruine achterbenen, een opgeblazen buik en likt al een uur aan de ijzeren grendel van zijn paddock. Hij ziet er moe en verslagen uit. Hij tilt zijn staart op om te mesten en meteen is de oorzaak van de plakkerige achterhand duidelijk. Samen met de mestbolletjes loopt een bruine vloeistof tot over de spronggewrichten. Alweer mestwater, hoewel de omschakeling op ander voer al voorbij is! Hieronder vind je een overzichtelijke samenvatting over dit onderwerp en nuttige tips hoe je jouw paard bij langdurig mestwater kunt ondersteunen.
De brandnetel (Urtica dioica en Urtica urens) staat bekend om zijn reinigende werking, helpt tegen milde urineweginfecties en bevat stoffen die een ontstekingsremmende werking hebben. Als geneeskrachtige plant is de brandnetel al lang bekend en bovendien rijk aan vitaminen en mineralen zoals ijzer, kalium en magnesium.
De Afrikaanse duivelsklauw (Harpagophytum procumbens), ook wel bekend als de duivelsklauw of duivelsklit, groeit in de savannes van Zuid-Afrika - als medicinale plant wordt het onder andere gebruikt om gewrichtspijn of spijsverteringsstoornissen te verlichten.
De aroniabes wordt in veel delen van de wereld gebruikt om het immuunsysteem en de lichaamseigen weerstand op natuurlijke wijze te ondersteunen. De zwarte bes van de Aronia wordt gekenmerkt door het hoge gehalte aan bio-actieve bestanddelen, die antioxiderend en ontstekingsremmend zouden werken.
De zoethoutwortel is in vele delen van de wereld een van de belangrijkste medicinale planten: Zoethoutwortelextracten worden onder andere gebruikt bij hoest en bronchiale ontstekingen en ontstekingsziekten in het maag-darmkanaal.
Heb je je altijd al afgevraagd wat zich achter het onderwerp schuilt van vetten, oliën, antioxidanten, vanger van vrije radicalen, verzadigde en onverzadigde vetzuren en wat moet er in aanmerking worden genomen bij het voeren van oliën? Hier vindt u een overzicht van plantaardige vetten en oliën met een aantal interessante details over het onderwerp en belangrijke tips over de voeding van oliën.
Ook bij honden speelt olie in gezonde voeding een belangrijke rol. Veel mensen vragen zich af welke olie het meest geschikt is voor hun hond. Vooral koudgeperste olie bevordert niet alleen de menselijke gezondheid, maar doet ook honden bijzonder goed. Essentiële betekenis verkrijgt goede olie tenslotte door de meervoudig onverzadigde vetzuren, die het lichaam nodig heeft, maar niet zelf kan produceren.
Artrose en de daarmee gepaard gaande gewrichtsslijtage hebben voor de hond onaangename pijn tot gevolg. Artrose is een degeneratieve gewrichtsziekte, die vooral ontstaat door jarenlange overbelasting en zich door een progressieve verandering van de kraakbeen- en botstructuur kenmerkt.
Al in de Griekse oudheid duikt monnikspeper als anafrodisiacum (een middel dat de geslachtsdrift tempert) op. Deze plant, die zijn naam in de middeleeuwen kreeg, werd vooral in kloostertuinen gekweekt en door monniken gebruikt om het makkelijker te maken zich aan de kuisheidsbelofte te houden. Monnikspeper werd een symbool voor het sobere leven van de monnik.
Hildegard van Bingen (een Duitse benedictijnse abdis uit de elfde eeuw) kende de werking van smeerwortel al. Botbreuken, wonden en zweren werden behandeld met omslagen met de wortels van smeerwortel.
Diverse klachten, van een beetje hoofdschudden, via lichtgevoeligheid en veel briesen, tot en met oncontroleerbaar slaan met het hoofd en een groot risico op zelfbeschadiging door het zieke dier, zijn allemaal symptomen die onder de noemer ‘headshaking’ worden samengevat.
Wij hebben een aantal tips om je paard te helpen en behandelen hier het onderwerp zomereczeem: wat is het en hoe kan ik een eczeempaard helpen?
De verandering van vacht en de meer gespannen stofwisseling kan leiden tot een overbelasting van lever en nieren.
De hondenmaag kan weliswaar veel aan, maar kan door verschillende factoren uit evenwicht raken. Hieronder vind je een kort overzicht van de functie van de maag en de spijsvertering van de hond, waar je op moet letten en hoe je eventuele problemen met de spijsvertering in vroeg stadium herkent.
De plotselinge weersverandering van de herfst naar de winter heeft plaatsgevonden en je kunt de paarden al horen hoesten vanuit de boxen, hal of op de weide. Het scala aan symptomen strekt zich uit van een korte hoest bij de aanvang tot constant hoesten tijdens het eten van hooi, etterige neusvloeiing tot een persende ademhaling.
Of het nu in de springsport, dressuur of ander paardrijden is: spierstelsel is de belangrijkste voorwaarde voor de gezondheid van het paard. Lees hoe u op natuurlijke wijze spieren kunt helpen opbouwen bij paarden.
Maagproblemen bij het paard - ongewenst en vaak onopgemerkt. Omdat vaak verschillende symptomen niet oorzakelijk worden toegeschreven aan pijn in de maag. Wat u moet weten over niet-infectieuze maagzweren en gastritis bij paarden.
‘Zwarte komijn geneest elke kwaal, behalve de dood’, zegt een islamitisch spreekwoord. Als je naar actuele onderzoeken kijkt, lijkt dit gezegde inderdaad een soort profetie, want op immuunsysteem, longen, lever en spijsvertering heeft zwarte komijn een wetenschappelijk bewezen positieve invloed. Ondersteuning ondervinden daardoor niet alleen paarden die aan zomereczeem lijden, maar ook bij hoest, spijsverteringsproblemen en leveraandoeningen wordt zwarte komijn gebruikt. Zwarte komijnolie voor paarden: hoe het werkt, wanneer je het gebruikt en waar je bij het voeren op moet letten.
Mok, zomereczeem, sarcoïde bij paarden en vele andere ziekten duiden op een verzwakt of overactief immuunsysteem van het paard. In deze context hebben we het over immunoglobulinen, immuunafweer, antigenen en antilichamen, maar hoe werkt het immuunsysteem echt en vooral hoe kunnen wij mensen het immuunsysteem van onze paarden ondersteunen?
De temperatuurregeling van het paard gebeurt voornamelijk door de vacht en de huid. Dit wordt daarom ook wel het grootste orgaan genoemd. In de winter stuurt de huid de vacht aan, maakt deze dikker en beschermt het lichaam tegen de kou. In de zomer is de dunne, gladde vacht echter niet voldoende om het lichaam te beschermen tegen oververhitting bij langdurige blootstelling aan hitte of zonlicht in combinatie met hoge temperaturen.
Als uw paard significante veranderingen in gedrag of uiterlijk vertoont, zoals vachtwisselverandering, hoefbevangenheid, een verzwakt immuunsysteem, problemen met de bloedsomloop, vetkussentjes of andere symptomen, heeft uw paard waarschijnlijk last van het Equine Cushing syndroom (ECS), ook wel bekend als het Cushing syndroom. Dit is een zeer complexe ziekte die momenteel niet te genezen is. Typisch, bijna zonder uitzondering, komt dit voor bij paarden vanaf 15 jaar of ouder. Ook jonge paarden kunnen last hebben van de ziekte van Cushing, maar dit is zeer zeldzaam.
Tot op de dag van vandaag worden paardeneigenaren nog steeds gek gemaakt over de vermeende gevaren van wormen en wordt van deze paniek die daaruit voortvloeit gebruik gemaakt om hen te verplichten regelmatig chemische wormkuren te gebruiken.
Het spijsverteringssysteem van het paard is een zeer complex systeem. Moeilijk verteerbare voedingsbestanddelen kunnen door het plantenetende paard zeer efficiënt worden omgezet in verteerbare stoffen. Dit gebeurt in een zeer lang maag - darmkanaal dat tot wel 30 meter lang is. Miljoenen darmbacteriën zijn zeer krachtige helpers in dit proces. Het oorspronkelijke paard had zo'n speciaal verteringsstelsel nodig. Het leefde van schraal en energiearm steppegras. Veel van dit gras moest worden opgenomen om aan de behoeften van het paard te voldoen. Vandaag de dag bestaat het paardenvoerrantsoen uit hoogwaardige, energierijke voercomponenten. De functies en bacteriën van de darm worden tegenwoordig niet op de oorspronkelijke manier gebruikt.