Geen verzendkosten vanaf € 100, -

100% puur natuur

100% liefde voor dieren

    +433115930800    |    klantenservice@ewalia.at

Geen verzendkosten vanaf € 100, -

100% puur natuur

liefde voor dieren

    +433115930800      |          klantenservice@ewalia.at

Een stabiele elektrolytenbalans is zeer belangrijk in warme zomermaanden.

Elektrolyt bij paarden - vermijd elektrolyt tekort!

De temperatuurregeling van het paard gebeurt voornamelijk door de vacht en de huid. Dit wordt daarom ook wel het grootste orgaan genoemd. In de winter stuurt de huid de vacht aan, maakt deze dikker en beschermt het lichaam tegen de kou. In de zomer is de dunne, gladde vacht echter niet voldoende om het lichaam te beschermen tegen oververhitting bij langdurige blootstelling aan hitte of zonlicht in combinatie met hoge temperaturen.

Een paard kan tot 35 liter water verliezen tijdens één rit, in de vorm van zweet. Het verlies van elektrolyten uit het zweet van de paarden kan leiden tot verstoringen in de vochthuishouding van het lichaam en veranderingen in de pH-waarde van het bloed. Deze pH-waarde heeft normaal gesproken slechts een klein fluctuatiebereik. Als er al veranderingen in de pH-waarde van het bloed zichtbaar zijn, is er dringend behoefte aan actie omdat er massale stofwisselingsstoornissen kunnen optreden. Deze kunnen zich manifesteren door spiertrillingen, spierkrampen maar ook kruisverlamming, nierfalen of zelfs de dood.

Een zeer duidelijk teken bij paarden met een prestatie-gerelateerd elektrolyttekort is vaak de weigering om te drinken. Onbewust wil het lichaam de nog bestaande zouten en elektrolyten niet nog meer uit balans brengen door verdere wateropname. De verhouding tussen elektrolyten en water moet zo stabiel mogelijk worden gehouden. Ernstige uitdroging behoort tot de mogelijkheden als de weigering om te drinken onopgemerkt blijft.

Biologische elektrolyten zijn van groot belang voor bijna alle processen tijdens fysieke inspanning. Hetzelfde geldt voor de communicatie en signaaloverdracht tussen zenuw- en spiercellen. Biologische elektrolyten leveren echter geen energie in de conventionele zin, zoals bijvoorbeeld suiker. Hoewel het lichaam een kleine hoeveelheid dextrose nodig heeft om de zouten goed te metaboliseren, mag glucose niet het belangrijkste ingrediënt zijn in een product dat de elektrolytenbalans van het paard in evenwicht brengt. Vooral niet voor paarden met stofwisselingsziekten zoals EMS of hoefbevangenheid.

Het lichaam heeft, vooral bij grote inspanning en hitte, een snelle beschikbaarheid van elektrolyten en voedingsstoffen nodig. Voedingssupplementen in korrelvorm vereisen een langere duur van het splijtingsproces en de spijsvertering in het maagdarmkanaal totdat ze beschikbaar zijn voor het systeem. Elektrolyten als oplossing in een vloeistof worden veel sneller verteerd en kunnen direct door het organisme worden gebruikt. Dit is een groot voordeel wanneer het lichaam van het paard dringend elektrolyten nodig heeft.

Samengevat onze tips voor een stabiele elektrolytenbalans:

  • Stel uw paard niet gedurende een lange periode onbeschermd bloot aan sterke hitte en zon!
  • Controleer en observeer het drinkgedrag van uw paard, vooral na intensieve belasting en hitte!
  • Let er bij het toedienen van elektrolyten op dat het product een geringe hoeveelheid suiker of dextrose bevat!
  • Gebruik elektrolyten in vloeibare vorm voor een betere voeding en vertering! (Deze kunnen ook na het paardrijden direct in de mond worden toegediend.)

De Ewalia Elektrolyt helpt om de elektrolytbehoefte in evenwicht te brengen

Het feit dat elektrolyten in de zomer erg belangrijk zijn, is voor ons als paardeneigenaren al vele jaren bekend. Paarden, of het nu sportpaarden of vrijetijdspartners zijn, zweten veel in de warme zomermaanden, ook al bewegen zij zich niet. Dit belast de elektrolytenbalans aanzienlijk. Wij zijn overtuigd van de vloeibare vorm van de elektrolyt, omdat het direct na de training of rit met een spuit in de mond van het paard kan worden toegediend.

De elektrolyt van Ewalia is bijzonder geschikt voor het in evenwicht brengen van de elektrolytbehoefte en het verlies van vitale stoffen bij hoge temperaturen, na inspanning, zware training, wedstrijd, na de geboorte van een veulen of zelfs diarree. Het stimuleert de regeneratie door een gerichte toevoer van voedingsstoffen. Dit helpt om de prestaties, fitheid en uithoudingsvermogen van het paard te behouden en te verbeteren.

Een dagelijkse dosis van 40 - 80 ml (500 kg paard), regenereert het totale verlies van chloride, natrium, kalium en magnesium in het organisme. De samenstelling van onze vloeibare elektrolyt is water, natriumchloride, magnesiumchloride, kaliumchloride en een minimale hoeveelheid dextrose.

Verwante artikelen
EWALIA Electrolyte for horses EWALIA Electrolyte for horses
Inhoud 1 Liter
€ 15,90