Geen verzendkosten vanaf € 100, -

100% puur natuur

100% liefde voor dieren

    +433115930800    |    klantenservice@ewalia.at

Geen verzendkosten vanaf € 100, -

100% puur natuur

liefde voor dieren

    +433115930800      |          klantenservice@ewalia.at

Nerveus paard - versterken van de zenuwen en stress verminderen met kruiden

Kent u ze ook, die totaal rustige en ontspannen paarden, waarnaast een bom kan ontploffen zonder verpinken? En vraagt u zich ook af waarom uw paard u regelmatig tot wanhoop drijft omdat bijna elk vallend blad uw paard tot een zenuwcrisis drijft? Of is uw paard een van die gespannen en nerveuze types die over het algemeen moeite hebben om rust te vinden? Stress en angst kunnen een sterke invloed hebben op het welzijn en de training van uw paard. Het goede nieuws is: er bestaan natuurlijke hulpmiddelen tegen stress, spanning, nervositeit en angst. Zwakke zenuwen bij paarden kunnen ook worden veroorzaakt door verkeerde voeding. Met speciale kruiden kunt u uw paard optimaal ondersteunen.

Wat is stress bij een paard?

Stress als natuurlijk beschermingsmechanisme van een zoogdier is niet minder belangrijk dan de spijsvertering of de ademhaling. Oorspronkelijk beschermde het tegen jagers, vijanden en gevaarlijke situaties, en zorgde zo voor overleving.

Voor wilde dieren zijn er tal van stressoren, d.w.z. redenen of oorzaken, waarop het paard meestal reageert door te vluchten. Meestal reageren wilde paarden niet alleen op het verschijnen van een roofdier, maar ook op harde geluiden, snelle bewegingen en onbekende situaties met angst en vlucht. Psychologische druk kan ook leiden tot fysieke stress, zoals een plotselinge afscheiding van de kudde. In het wild zorgt dit voor hun overleving. In het organisme van het paard zijn geavanceerde mechanismen aan het werk, waardoor het lichaam nauwkeurig wordt gecontroleerd en een efficiënte ontsnapping lukt. Door het vluchten neemt het stressniveau af. 

Het vegetatieve zenuwstelsel van het paard

Het vegetatieve zenuwstelsel (autonoom zenuwstelsel) controleert vele vitale lichaamsfuncties zoals de ademhaling en de spijsvertering en wordt centraal in de hersenen aangestuurd. In het autonome zenuwstelsel werken onder andere de symphatische en parasympathische zenuwstelsels (delen van het autonome zenuwstelsel) op verschillende fysiologische mechanismen. Het sympathische zenuwstelsel verhoogt de doorbloeding van de spieren, verhoogt de ademhalingssnelheid en de hartslag en remt de spijsvertering af, zodat het lichaam optimaal kan reageren door te vluchten. Het parasympatisch zenuwstelsel daarentegen bevordert de speekselvorming, de spijsvertering en de uitscheiding en is daarmee de tegenpool. 

Wat zijn de oorzaken van stress bij het moderne paard?

Hoewel het moderne, gedomesticeerde rijpaard zelden wordt blootgesteld aan levensbedreigende stressoren, neemt het verschillende prikkels waar zoals een wild paard. Uw paard reageert dus op stress met dezelfde biologische mechanismen als zijn voorouders. Maar omdat het vaak niet kan vluchten door weg te galopperen van de bron van het gevaar ( beweging vermindert de stress), blijven de fysieke symptomen bestaan. Het hormonenniveau, dat specifiek tijdens stress omhoog gaat, wordt daarom niet voldoende afgeremd door het gebrek aan beweging door het vluchten, wat verschillende fysieke gevolgen heeft. Gastritis, maagzweren, spierspanning, beperkte spijsverteringsactiviteit en verhoogde spiertonus worden vaak veroorzaakt door permanente stress.

Naast oorzaken als harde geluiden, snelle bewegingen, lichtstimuli en een onbekende omgeving, zijn er verschillende stressoren die stevig verankerd zijn in de biologie van het paard. Zo reageren paarden bijvoorbeeld op afscheiding van soortgenoten, onrust in de kudde, onvoldoende toegang tot water en voedsel, alleen zijn en prestatiedruk met psychologische stress.

Wat zijn de gevolgen van stress bij een paard?

Naast de bovengenoemde, soms ernstige fysieke gevolgen, heeft een paard ook psychisch te lijden onder stress, wat kan leiden tot gebrek aan concentratie, overreacties en zelfs "explosief" en gevaarlijk gedrag voor paard en ruiter. Fysiek toont de stress zich sluipend maar voortdurend, tot aan het zogenaamde "point of no return". Hier spreken we van wanneer de gevolgen van stress zulke lichamelijke klachten veroorzaken dat de pijn op zijn beurt weer stress veroorzaakt. Hierdoor ontstaat een vicieuze cirkel die moeilijk te doorbreken is. Een typisch voorbeeld hiervan is door stress veroorzaakte maagproblemen zoals maagzweren of gastritis.

Hoe kan ik de stress van mijn paard verminderen?

Naast soortspecifieke verzorging en passende lichaamsbeweging en regelmatige gezondheidscontroles speelt voeding een doorslaggevende rol. Zo kunt u uw paard quasi gelukkig voeren en stress op een natuurlijke manier verminderen.

Hoogwaardig ruwvoer ligt aan de basis. Afhankelijk van de behoeften van het paard is individueel aangepast kracht- en mineraalvoer essentieel. Bij stress kunnen verschillende kruiden snel en gericht verlichting brengen. De kalmerende, ontspannende werking van valeriaan, hop en dergelijke kan uw gestresste paard optimaal ondersteunen, wat de levenskwaliteit en de berijdbaarheid aanzienlijk verbetert. Als uw paard meer ontspannen is, is hij ontvankelijker voor de hulpen en kan hij zich beter focussen op de training.

Kruiden voor nerveuze paarden

Bepaalde kruiden zijn van oudsher bekend als natuurlijke kalmeringsmiddelen en worden veel gebruikt in de menselijke en diergeneeskunde. Hieronder volgt een korte samenvatting van de kruiden voor bijvoeren en sappen - zodat u de zenuwen van uw paard kunt versterken en stress op een natuurlijke manier kunt helpen verminderen:

Valeriaan (Valeriana officinalis L.) - voor slaapstoornissen, spanning, nervositeit en prikkelbaarheid

Hop (Humulus lupulus) - tegen angst, spanning, slaapstoornissen en om de spijsvertering te bevorderen 

Citroenmelisse (Melissa officinalis L.) - tegen angst, spanning, maagproblemen, ook pijnstillend, krampstillend en verkwikkend

Kamille (Matricaria Chamomilla L.) - tegen slapeloosheid, ook kalmerend, ontstekingsremmend, tonicerend

Lavendel (Lavendula augustifolia) - tegen depressie, slapeloosheid, nervositeit, rusteloosheid en stress

Zoals u kunt zien, kunt u uw paard gemakkelijk en effectief ondersteunen op een natuurlijke manier om stress en nerveuze zwakte te verlichten. Samen met de juiste voeding, passende training en specifieke verzorging kan uw spannende, nerveuze en moeilijk in te schatten lieveling een betrouwbare, bereidwillige partner worden. 

Opgesteld door Hanna Nowak

Verwante artikelen
EWALIA Nerve Care Liquid I for horses 1L EWALIA Nerve Care Liquid I for horses 1L
Inhoud 1 Liter
array(166) { ["articleID"]=> int(17) ["articleDetailsID"]=> int(123) ["ordernumber"]=> string(4) "1013" ["highlight"]=> bool(false) ["description"]=> string(54) "EWALIA Nerve Care Liquid I 1 L, zenuwsap, sap, zenuw, " ["description_long"]=> string(1467) "

Nerve Care Liquid I van Ewalia


Voedingssupplement voor paarden - draagt bij aan het algemene welzijn, wat een betere aanpassing aan uitzonderlijke situaties mogelijk maakt (bezoek aan de dierenarts of hoefsmid, oudejaarsavond, wegtraining, enz.).


Sterk geconcentreerd kruidenextract:
valeriaan, hop, melisse, kamille, druivenpitextract


Analytische bestanddelen:
Vochtgehalte 98%, ruw eiwit < 0,5%, ruw vet < 0,4%, ruwe as < 0,6%, ruwe vezel < 0,5%,


Doseringsinstructies (paard 500kg)
Bij lichte nervositeit en spanning:
10 dagen 2 x dagelijks 100 ml, dan 10 dagen 2 x dagelijks 50 ml (3 liter kuur)


In geval van sterke nervositeit en spanning:
10 dagen 2 x dagelijks 120 ml, daarna 10 dagen 2 x dagelijks 100 ml, daarna 10 dagen 2 x dagelijks 80 ml (6 liter kuur)
Bij grote nervositeits-belasting (oud en nieuw, dierenarts, verhuizen): 12 dagen ervoor 2 x dagelijks 120 ml
wachttijd volgens FEI 2 dagen.


Aanbeveling:
Om een optimale werking te bereiken, dient het supplement als kuur gedurende een langere periode toegediend te worden (3-8 weken).

" ["esd"]=> bool(false) ["articleName"]=> string(40) "EWALIA Nerve Care Liquid I for horses 1L" ["taxID"]=> int(7) ["tax"]=> float(13) ["instock"]=> int(14441) ["isAvailable"]=> bool(true) ["hasAvailableVariant"]=> bool(true) ["weight"]=> float(0) ["shippingtime"]=> NULL ["pricegroupActive"]=> bool(false) ["pricegroupID"]=> NULL ["length"]=> float(0) ["height"]=> float(0) ["width"]=> float(0) ["laststock"]=> bool(false) ["additionaltext"]=> string(0) "" ["datum"]=> string(10) "2018-04-17" ["update"]=> string(10) "2020-10-12" ["sales"]=> int(1204) ["filtergroupID"]=> NULL ["priceStartingFrom"]=> string(5) "16,90" ["pseudopricePercent"]=> NULL ["sVariantArticle"]=> NULL ["sConfigurator"]=> bool(false) ["metaTitle"]=> string(23) "Nervensaft I von Ewalia" ["shippingfree"]=> bool(false) ["suppliernumber"]=> string(0) "" ["notification"]=> bool(false) ["ean"]=> string(13) "9120088911133" ["keywords"]=> string(214) "EWALIA Nerve Care Liquid I 1 L, valeriaan, hop, melisse, kamille, zenuwsap, sap, zenuw, depressie, ontspanning, spanning, angst, angstig, zenuwachtig, geruststelling, bezadigd, Oudejaarsavond, silvester, onbalans " ["sReleasedate"]=> string(0) "" ["template"]=> string(0) "" ["attributes"]=> array(5) { ["core"]=> object(Shopware\Bundle\StoreFrontBundle\Struct\Attribute)#3175 (1) { ["storage":protected]=> array(93) { ["id"]=> string(3) "112" ["articleID"]=> string(2) "17" ["articledetailsID"]=> string(3) "123" ["attr1"]=> string(0) "" ["attr2"]=> string(0) "" ["attr3"]=> string(0) "" ["attr4"]=> string(1) "0" ["attr5"]=> NULL ["attr6"]=> NULL ["attr7"]=> NULL ["attr8"]=> NULL ["attr9"]=> NULL ["attr10"]=> NULL ["attr11"]=> NULL ["attr12"]=> NULL ["attr13"]=> NULL ["attr14"]=> NULL ["attr15"]=> NULL ["attr16"]=> NULL ["attr17"]=> NULL ["attr18"]=> NULL ["attr19"]=> NULL ["attr20"]=> NULL ["faqid"]=> string(0) "" ["imnxx_variant_table_activ"]=> string(1) "1" ["swag_bonus_exclude"]=> string(1) "0" ["bibu_spracharticles"]=> string(0) "" ["bogx_no_search"]=> string(1) "0" ["attr_add_gift"]=> NULL ["pickware_incoming_stock"]=> string(1) "0" ["pickware_physical_stock_for_sale"]=> string(5) "13030" ["pickware_stock_management_disabled"]=> string(1) "0" ["pickware_stock_initialized"]=> string(1) "1" ["pickware_stock_initialization_time"]=> string(19) "2018-09-14 13:20:57" ["dreisc_seo_url"]=> string(24) "nervensaft-1-fuer-pferde" ["dreisc_seo_title"]=> string(56) "Nervensaft I mit Baldrian zur Beruhigung Pferd » Ewalia" ["dreisc_seo_title_replace"]=> string(1) "0" ["dreisc_seo_breadcrumb"]=> string(0) "" ["dreisc_canonical_link"]=> string(0) "" ["dreisc_robots_tag"]=> string(0) "" ["dreisc_facebook_description"]=> string(0) "" ["dreisc_twitter_description"]=> string(0) "" ["dreisc_facebook_image"]=> string(0) "" ["dreisc_twitter_image"]=> string(0) "" ["pdwe_feature_box_article_deactivated"]=> string(1) "0" ["pdwe_feature_box_article_feature1"]=> string(49) "Flüssige Kräutermischung bei Angst & Anspannung" ["pdwe_feature_box_article_feature2"]=> string(45) "Mit beruhigendem Baldrian, Hopfen und Melisse" ["pdwe_feature_box_article_feature3"]=> string(36) "Kräuter in zertifizierter Qualität" ["pdwe_feature_box_article_feature4"]=> string(0) "" ["pdwe_feature_box_article_feature5"]=> string(0) "" ["pdwe_feature_box_article_feature6"]=> string(0) "" ["pdwe_feature_box_article_feature7"]=> string(0) "" ["pdwe_feature_box_article_feature8"]=> string(0) "" ["pdwe_feature_box_article_feature9"]=> string(0) "" ["pdwe_feature_box_article_feature10"]=> string(0) "" ["cbax_google_title"]=> string(0) "" ["cbax_google_description"]=> string(0) "" ["cbax_google_category"]=> string(4) "7459" ["cbax_google_is_bundle"]=> string(0) "" ["cbax_google_identifier_exists"]=> string(0) "" ["cbax_google_multipack"]=> string(1) "0" ["cbax_google_age_group"]=> string(0) "" ["cbax_google_gender"]=> string(0) "" ["cbax_google_adult"]=> string(0) "" ["cbax_google_size_system"]=> string(0) "" ["cbax_google_size_type"]=> string(0) "" ["cbax_google_size"]=> string(0) "" ["cbax_google_condition"]=> string(0) "" ["cbax_google_material"]=> string(0) "" ["cbax_google_color"]=> string(0) "" ["cbax_google_pattern"]=> string(0) "" ["cbax_google_energy_efficiency_class"]=> string(0) "" ["cbax_google_expiration_date"]=> NULL ["cbax_google_sale_price_effective_date_start"]=> NULL ["cbax_google_sale_price_effective_date_end"]=> NULL ["cbax_google_adwords_redirect"]=> string(0) "" ["cbax_google_promotion_id"]=> string(0) "" ["cbax_google_excluded_destination"]=> string(0) "" ["cbax_google_custom_label0"]=> string(0) "" ["cbax_google_custom_label1"]=> string(0) "" ["cbax_google_custom_label2"]=> string(0) "" ["cbax_google_custom_label3"]=> string(0) "" ["cbax_google_custom_label4"]=> string(0) "" ["esmx_exclude_from_search"]=> string(1) "0" ["iw_contact"]=> NULL ["netzp_announced"]=> string(1) "0" ["netzp_announced_text"]=> string(0) "" ["emz_detail_subtitle"]=> string(17) "EWALIA Zenuwsap I" ["emz_show_listing_subtitle"]=> string(1) "0" ["six_short_description"]=> string(0) "" ["postfeature_fragile"]=> string(1) "0" ["postfeature_hazardous"]=> string(1) "0" ["hide_emblem"]=> string(1) "0" } } ["marketing"]=> object(Shopware\Bundle\StoreFrontBundle\Struct\Product\MarketingAttribute)#3193 (4) { ["isNew":protected]=> bool(false) ["isTopSeller":protected]=> bool(true) ["comingSoon":protected]=> bool(false) ["storage":protected]=> array(0) { } } ["swag_bonus_system"]=> object(Shopware\Bundle\StoreFrontBundle\Struct\Attribute)#3281 (1) { ["storage":protected]=> array(2) { ["has_bonus"]=> bool(false) ["required_points"]=> NULL } } ["productPromotionStructs"]=> object(Shopware\Bundle\StoreFrontBundle\Struct\Attribute)#3286 (1) { ["storage":protected]=> array(0) { } } ["productPromotionSettings"]=> object(Shopware\Bundle\StoreFrontBundle\Struct\Attribute)#3284 (1) { ["storage":protected]=> array(1) { ["hadPseudoPriceBeforePromotionPlugin"]=> bool(false) } } } ["allowBuyInListing"]=> bool(false) ["attr1"]=> string(0) "" ["attr2"]=> string(0) "" ["attr3"]=> string(0) "" ["attr4"]=> string(1) "0" ["attr5"]=> NULL ["attr6"]=> NULL ["attr7"]=> NULL ["attr8"]=> NULL ["attr9"]=> NULL ["attr10"]=> NULL ["attr11"]=> NULL ["attr12"]=> NULL ["attr13"]=> NULL ["attr14"]=> NULL ["attr15"]=> NULL ["attr16"]=> NULL ["attr17"]=> NULL ["attr18"]=> NULL ["attr19"]=> NULL ["attr20"]=> NULL ["faqid"]=> string(0) "" ["imnxx_variant_table_activ"]=> string(1) "1" ["swag_bonus_exclude"]=> string(1) "0" ["bibu_spracharticles"]=> string(0) "" ["bogx_no_search"]=> string(1) "0" ["attr_add_gift"]=> NULL ["pickware_incoming_stock"]=> string(1) "0" ["pickware_physical_stock_for_sale"]=> string(5) "13030" ["pickware_stock_management_disabled"]=> string(1) "0" ["pickware_stock_initialized"]=> string(1) "1" ["pickware_stock_initialization_time"]=> string(19) "2018-09-14 13:20:57" ["dreisc_seo_url"]=> string(24) "nervensaft-1-fuer-pferde" ["dreisc_seo_title"]=> string(56) "Nervensaft I mit Baldrian zur Beruhigung Pferd » Ewalia" ["dreisc_seo_title_replace"]=> string(1) "0" ["dreisc_seo_breadcrumb"]=> string(0) "" ["dreisc_canonical_link"]=> string(0) "" ["dreisc_robots_tag"]=> string(0) "" ["dreisc_facebook_description"]=> string(0) "" ["dreisc_twitter_description"]=> string(0) "" ["dreisc_facebook_image"]=> string(0) "" ["dreisc_twitter_image"]=> string(0) "" ["pdwe_feature_box_article_deactivated"]=> string(1) "0" ["pdwe_feature_box_article_feature1"]=> string(49) "Flüssige Kräutermischung bei Angst & Anspannung" ["pdwe_feature_box_article_feature2"]=> string(45) "Mit beruhigendem Baldrian, Hopfen und Melisse" ["pdwe_feature_box_article_feature3"]=> string(36) "Kräuter in zertifizierter Qualität" ["pdwe_feature_box_article_feature4"]=> string(0) "" ["pdwe_feature_box_article_feature5"]=> string(0) "" ["pdwe_feature_box_article_feature6"]=> string(0) "" ["pdwe_feature_box_article_feature7"]=> string(0) "" ["pdwe_feature_box_article_feature8"]=> string(0) "" ["pdwe_feature_box_article_feature9"]=> string(0) "" ["pdwe_feature_box_article_feature10"]=> string(0) "" ["cbax_google_title"]=> string(0) "" ["cbax_google_description"]=> string(0) "" ["cbax_google_category"]=> string(4) "7459" ["cbax_google_is_bundle"]=> string(0) "" ["cbax_google_identifier_exists"]=> string(0) "" ["cbax_google_multipack"]=> string(1) "0" ["cbax_google_age_group"]=> string(0) "" ["cbax_google_gender"]=> string(0) "" ["cbax_google_adult"]=> string(0) "" ["cbax_google_size_system"]=> string(0) "" ["cbax_google_size_type"]=> string(0) "" ["cbax_google_size"]=> string(0) "" ["cbax_google_condition"]=> string(0) "" ["cbax_google_material"]=> string(0) "" ["cbax_google_color"]=> string(0) "" ["cbax_google_pattern"]=> string(0) "" ["cbax_google_energy_efficiency_class"]=> string(0) "" ["cbax_google_expiration_date"]=> NULL ["cbax_google_sale_price_effective_date_start"]=> NULL ["cbax_google_sale_price_effective_date_end"]=> NULL ["cbax_google_adwords_redirect"]=> string(0) "" ["cbax_google_promotion_id"]=> string(0) "" ["cbax_google_excluded_destination"]=> string(0) "" ["cbax_google_custom_label0"]=> string(0) "" ["cbax_google_custom_label1"]=> string(0) "" ["cbax_google_custom_label2"]=> string(0) "" ["cbax_google_custom_label3"]=> string(0) "" ["cbax_google_custom_label4"]=> string(0) "" ["esmx_exclude_from_search"]=> string(1) "0" ["iw_contact"]=> NULL ["netzp_announced"]=> string(1) "0" ["netzp_announced_text"]=> string(0) "" ["emz_detail_subtitle"]=> string(17) "EWALIA Zenuwsap I" ["emz_show_listing_subtitle"]=> string(1) "0" ["six_short_description"]=> string(0) "" ["postfeature_fragile"]=> string(1) "0" ["postfeature_hazardous"]=> string(1) "0" ["hide_emblem"]=> string(1) "0" ["supplierName"]=> string(6) "Ewalia" ["supplierImg"]=> NULL ["supplierID"]=> int(4) ["supplierDescription"]=> string(0) "" ["supplier_attributes"]=> array(0) { } ["newArticle"]=> bool(false) ["sUpcoming"]=> bool(false) ["topseller"]=> bool(true) ["valFrom"]=> int(1) ["valTo"]=> int(2) ["from"]=> int(1) ["to"]=> int(2) ["price"]=> string(5) "16,90" ["pseudoprice"]=> string(1) "0" ["referenceprice"]=> string(5) "16,90" ["has_pseudoprice"]=> bool(false) ["price_numeric"]=> float(16.9) ["pseudoprice_numeric"]=> float(0) ["price_attributes"]=> array(0) { } ["pricegroup"]=> string(2) "EK" ["minpurchase"]=> int(1) ["maxpurchase"]=> string(3) "500" ["purchasesteps"]=> int(1) ["purchaseunit"]=> float(1) ["referenceunit"]=> float(1) ["packunit"]=> string(0) "" ["unitID"]=> int(1) ["sUnit"]=> array(2) { ["unit"]=> string(1) "L" ["description"]=> string(5) "Liter" } ["unit_attributes"]=> array(0) { } ["image"]=> array(12) { ["id"]=> int(1611) ["position"]=> NULL ["source"]=> string(63) "https://www.ewalia.nl/media/image/fb/6f/5f/nervensaft1weiss.jpg" ["description"]=> string(0) "" ["extension"]=> string(3) "jpg" ["main"]=> bool(true) ["parentId"]=> NULL ["width"]=> int(3896) ["height"]=> int(3896) ["thumbnails"]=> array(3) { [0]=> array(6) { ["source"]=> string(71) "https://www.ewalia.nl/media/image/53/9f/50/nervensaft1weiss_200x200.jpg" ["retinaSource"]=> string(74) "https://www.ewalia.nl/media/image/bf/fb/f7/nervensaft1weiss_200x200@2x.jpg" ["sourceSet"]=> string(150) "https://www.ewalia.nl/media/image/53/9f/50/nervensaft1weiss_200x200.jpg, https://www.ewalia.nl/media/image/bf/fb/f7/nervensaft1weiss_200x200@2x.jpg 2x" ["maxWidth"]=> string(3) "200" ["maxHeight"]=> string(3) "200" ["attributes"]=> array(0) { } } [1]=> array(6) { ["source"]=> string(71) "https://www.ewalia.nl/media/image/53/f5/0e/nervensaft1weiss_600x600.jpg" ["retinaSource"]=> string(74) "https://www.ewalia.nl/media/image/2e/77/f7/nervensaft1weiss_600x600@2x.jpg" ["sourceSet"]=> string(150) "https://www.ewalia.nl/media/image/53/f5/0e/nervensaft1weiss_600x600.jpg, https://www.ewalia.nl/media/image/2e/77/f7/nervensaft1weiss_600x600@2x.jpg 2x" ["maxWidth"]=> string(3) "600" ["maxHeight"]=> string(3) "600" ["attributes"]=> array(0) { } } [2]=> array(6) { ["source"]=> string(73) "https://www.ewalia.nl/media/image/97/96/fa/nervensaft1weiss_1280x1280.jpg" ["retinaSource"]=> string(76) "https://www.ewalia.nl/media/image/d2/01/3e/nervensaft1weiss_1280x1280@2x.jpg" ["sourceSet"]=> string(154) "https://www.ewalia.nl/media/image/97/96/fa/nervensaft1weiss_1280x1280.jpg, https://www.ewalia.nl/media/image/d2/01/3e/nervensaft1weiss_1280x1280@2x.jpg 2x" ["maxWidth"]=> string(4) "1280" ["maxHeight"]=> string(4) "1280" ["attributes"]=> array(0) { } } } ["attributes"]=> array(0) { } ["attribute"]=> array(0) { } } ["sVoteAverage"]=> array(4) { ["average"]=> float(10) ["count"]=> int(5) ["pointCount"]=> array(1) { [0]=> array(2) { ["total"]=> string(1) "5" ["points"]=> string(1) "5" } } ["attributes"]=> array(0) { } } ["prices"]=> array(3) { [0]=> array(22) { ["valFrom"]=> int(1) ["valTo"]=> int(2) ["from"]=> int(1) ["to"]=> int(2) ["price"]=> string(5) "16,90" ["pseudoprice"]=> string(1) "0" ["referenceprice"]=> string(5) "16,90" ["pseudopricePercent"]=> NULL ["has_pseudoprice"]=> bool(false) ["price_numeric"]=> float(16.9) ["pseudoprice_numeric"]=> float(0) ["price_attributes"]=> array(0) { } ["pricegroup"]=> string(2) "EK" ["minpurchase"]=> int(1) ["maxpurchase"]=> string(3) "500" ["purchasesteps"]=> int(1) ["purchaseunit"]=> float(1) ["referenceunit"]=> float(1) ["packunit"]=> string(0) "" ["unitID"]=> int(1) ["sUnit"]=> array(2) { ["unit"]=> string(1) "L" ["description"]=> string(5) "Liter" } ["unit_attributes"]=> array(0) { } } [1]=> array(22) { ["valFrom"]=> int(3) ["valTo"]=> int(5) ["from"]=> int(3) ["to"]=> int(5) ["price"]=> string(5) "14,17" ["pseudoprice"]=> string(1) "0" ["referenceprice"]=> string(5) "14,17" ["pseudopricePercent"]=> NULL ["has_pseudoprice"]=> bool(false) ["price_numeric"]=> float(14.17) ["pseudoprice_numeric"]=> float(0) ["price_attributes"]=> array(0) { } ["pricegroup"]=> string(2) "EK" ["minpurchase"]=> int(1) ["maxpurchase"]=> string(3) "500" ["purchasesteps"]=> int(1) ["purchaseunit"]=> float(1) ["referenceunit"]=> float(1) ["packunit"]=> string(0) "" ["unitID"]=> int(1) ["sUnit"]=> array(2) { ["unit"]=> string(1) "L" ["description"]=> string(5) "Liter" } ["unit_attributes"]=> array(0) { } } [2]=> array(22) { ["valFrom"]=> int(6) ["valTo"]=> NULL ["from"]=> int(6) ["to"]=> NULL ["price"]=> string(5) "12,42" ["pseudoprice"]=> string(1) "0" ["referenceprice"]=> string(5) "12,42" ["pseudopricePercent"]=> NULL ["has_pseudoprice"]=> bool(false) ["price_numeric"]=> float(12.42) ["pseudoprice_numeric"]=> float(0) ["price_attributes"]=> array(0) { } ["pricegroup"]=> string(2) "EK" ["minpurchase"]=> int(1) ["maxpurchase"]=> string(3) "500" ["purchasesteps"]=> int(1) ["purchaseunit"]=> float(1) ["referenceunit"]=> float(1) ["packunit"]=> string(0) "" ["unitID"]=> int(1) ["sUnit"]=> array(2) { ["unit"]=> string(1) "L" ["description"]=> string(5) "Liter" } ["unit_attributes"]=> array(0) { } } } ["linkBasket"]=> string(39) "shopware.php?sViewport=basket&sAdd=1013" ["linkDetails"]=> string(41) "shopware.php?sViewport=detail&sArticle=17" ["linkVariant"]=> string(53) "shopware.php?sViewport=detail&sArticle=17&number=1013" ["required_points"]=> NULL }
€ 16,90
EWALIA Nerve Care Liquid II  for horses 1L EWALIA Nerve Care Liquid II for horses 1L
Inhoud 1 Liter
array(166) { ["articleID"]=> int(16) ["articleDetailsID"]=> int(43) ["ordernumber"]=> string(4) "1014" ["highlight"]=> bool(false) ["description"]=> string(31) "EWALIA Nerve Care Liquid II 1 L" ["description_long"]=> string(1525) "

Nerve Care Liquid II van Ewalia


Voedingssupplement voor paarden - draagt bij aan het algemene welzijn, waardoor het vermogen om zich te concentreren in gespannen situaties (wedstrijd etc.) kan worden gehandhaafd en gestabiliseerd.


Sterk geconcentreerd kruidenextract:
melisse, lavendel, boerenwormkruid, magnesium, essentiële aminozuren, druivenpitextract


Analytische bestanddelen:
Vochtgehalte 98%, ruw eiwit < 0,5%, ruw vet < 0,4%, ruwe as < 0,6%, ruwe vezel < 0,5%,


Dosering (paard 500kg)
Voor de wedstrijd (toernooi): 5 - 10 dagen ervoor 2 x per dag 100 - 150 ml
Tijdens de wedstrijddagen: Tot 3 x per dag 100 - 200 ml


Bij lichte nervositeit en spanning:
10 dagen 2 x dagelijks 100 ml, daarna 10 dagen 2 x dagelijks 50 ml (3 liter kuur)


In geval van een sterke nervositeit en spanning:
10 dagen 2 x dagelijks 120 ml, dan 10 dagen 2 x dagelijks 100 ml, dan 10 dagen 2 x dagelijks 80 ml (6 liter kuur)


Aanbeveling:
Om een optimale werking te bereiken, dient het supplement als kuur gedurende een langere periode toegediend te worden (3-8 weken).

" ["esd"]=> bool(false) ["articleName"]=> string(42) "EWALIA Nerve Care Liquid II for horses 1L" ["taxID"]=> int(7) ["tax"]=> float(13) ["instock"]=> int(16965) ["isAvailable"]=> bool(true) ["hasAvailableVariant"]=> bool(true) ["weight"]=> float(0) ["shippingtime"]=> NULL ["pricegroupActive"]=> bool(false) ["pricegroupID"]=> NULL ["length"]=> float(0) ["height"]=> float(0) ["width"]=> float(0) ["laststock"]=> bool(false) ["additionaltext"]=> string(0) "" ["datum"]=> string(10) "2018-03-27" ["update"]=> string(10) "2020-10-12" ["sales"]=> int(577) ["filtergroupID"]=> NULL ["priceStartingFrom"]=> string(5) "16,90" ["pseudopricePercent"]=> NULL ["sVariantArticle"]=> NULL ["sConfigurator"]=> bool(false) ["metaTitle"]=> string(24) "Nervensaft II von Ewalia" ["shippingfree"]=> bool(false) ["suppliernumber"]=> string(0) "" ["notification"]=> bool(false) ["ean"]=> string(13) "9120088911140" ["keywords"]=> string(214) "EWALIA Nerve Care Liquid II 1 L, competitie, toernooi, toernooi-opwinding, competitie-opwinding, concentratie, uitzonderlijke situatie, concentratie bevorderen, concentratie bevorderen, stress, stressvolle situatie" ["sReleasedate"]=> string(10) "2018-03-27" ["template"]=> string(0) "" ["attributes"]=> array(5) { ["core"]=> object(Shopware\Bundle\StoreFrontBundle\Struct\Attribute)#3245 (1) { ["storage":protected]=> array(93) { ["id"]=> string(2) "32" ["articleID"]=> string(2) "16" ["articledetailsID"]=> string(2) "43" ["attr1"]=> string(0) "" ["attr2"]=> string(0) "" ["attr3"]=> string(0) "" ["attr4"]=> string(1) "0" ["attr5"]=> NULL ["attr6"]=> NULL ["attr7"]=> NULL ["attr8"]=> NULL ["attr9"]=> NULL ["attr10"]=> NULL ["attr11"]=> NULL ["attr12"]=> NULL ["attr13"]=> NULL ["attr14"]=> NULL ["attr15"]=> NULL ["attr16"]=> NULL ["attr17"]=> NULL ["attr18"]=> NULL ["attr19"]=> NULL ["attr20"]=> NULL ["faqid"]=> string(0) "" ["imnxx_variant_table_activ"]=> string(1) "1" ["swag_bonus_exclude"]=> string(1) "0" ["bibu_spracharticles"]=> string(0) "" ["bogx_no_search"]=> string(1) "0" ["attr_add_gift"]=> NULL ["pickware_incoming_stock"]=> string(1) "0" ["pickware_physical_stock_for_sale"]=> string(5) "10227" ["pickware_stock_management_disabled"]=> string(1) "0" ["pickware_stock_initialized"]=> string(1) "1" ["pickware_stock_initialization_time"]=> string(19) "2018-09-14 13:20:56" ["dreisc_seo_url"]=> string(24) "nervensaft-2-fuer-pferde" ["dreisc_seo_title"]=> string(62) "Nervensaft II mit Magnesium für Konzentration Pferd » Ewalia" ["dreisc_seo_title_replace"]=> string(1) "0" ["dreisc_seo_breadcrumb"]=> string(0) "" ["dreisc_canonical_link"]=> string(0) "" ["dreisc_robots_tag"]=> string(0) "" ["dreisc_facebook_description"]=> string(0) "" ["dreisc_twitter_description"]=> string(0) "" ["dreisc_facebook_image"]=> string(0) "" ["dreisc_twitter_image"]=> string(0) "" ["pdwe_feature_box_article_deactivated"]=> string(1) "0" ["pdwe_feature_box_article_feature1"]=> string(36) "An Wettkampftagen und bei Anspannung" ["pdwe_feature_box_article_feature2"]=> string(37) "FEI konform, mit Melisse und Magesium" ["pdwe_feature_box_article_feature3"]=> string(36) "Kräuter in zertifizierter Qualität" ["pdwe_feature_box_article_feature4"]=> string(0) "" ["pdwe_feature_box_article_feature5"]=> string(0) "" ["pdwe_feature_box_article_feature6"]=> string(0) "" ["pdwe_feature_box_article_feature7"]=> string(0) "" ["pdwe_feature_box_article_feature8"]=> string(0) "" ["pdwe_feature_box_article_feature9"]=> string(0) "" ["pdwe_feature_box_article_feature10"]=> string(0) "" ["cbax_google_title"]=> string(0) "" ["cbax_google_description"]=> string(0) "" ["cbax_google_category"]=> string(4) "7459" ["cbax_google_is_bundle"]=> string(0) "" ["cbax_google_identifier_exists"]=> string(0) "" ["cbax_google_multipack"]=> string(1) "0" ["cbax_google_age_group"]=> string(0) "" ["cbax_google_gender"]=> string(0) "" ["cbax_google_adult"]=> string(0) "" ["cbax_google_size_system"]=> string(0) "" ["cbax_google_size_type"]=> string(0) "" ["cbax_google_size"]=> string(0) "" ["cbax_google_condition"]=> string(0) "" ["cbax_google_material"]=> string(0) "" ["cbax_google_color"]=> string(0) "" ["cbax_google_pattern"]=> string(0) "" ["cbax_google_energy_efficiency_class"]=> string(0) "" ["cbax_google_expiration_date"]=> NULL ["cbax_google_sale_price_effective_date_start"]=> NULL ["cbax_google_sale_price_effective_date_end"]=> NULL ["cbax_google_adwords_redirect"]=> string(0) "" ["cbax_google_promotion_id"]=> string(0) "" ["cbax_google_excluded_destination"]=> string(0) "" ["cbax_google_custom_label0"]=> string(0) "" ["cbax_google_custom_label1"]=> string(0) "" ["cbax_google_custom_label2"]=> string(0) "" ["cbax_google_custom_label3"]=> string(0) "" ["cbax_google_custom_label4"]=> string(0) "" ["esmx_exclude_from_search"]=> string(1) "0" ["iw_contact"]=> NULL ["netzp_announced"]=> string(1) "0" ["netzp_announced_text"]=> string(0) "" ["emz_detail_subtitle"]=> string(18) "EWALIA Zenuwsap II" ["emz_show_listing_subtitle"]=> string(1) "0" ["six_short_description"]=> string(0) "" ["postfeature_fragile"]=> string(1) "0" ["postfeature_hazardous"]=> string(1) "0" ["hide_emblem"]=> string(1) "0" } } ["marketing"]=> object(Shopware\Bundle\StoreFrontBundle\Struct\Product\MarketingAttribute)#3231 (4) { ["isNew":protected]=> bool(false) ["isTopSeller":protected]=> bool(true) ["comingSoon":protected]=> bool(false) ["storage":protected]=> array(0) { } } ["swag_bonus_system"]=> object(Shopware\Bundle\StoreFrontBundle\Struct\Attribute)#3290 (1) { ["storage":protected]=> array(2) { ["has_bonus"]=> bool(false) ["required_points"]=> NULL } } ["productPromotionStructs"]=> object(Shopware\Bundle\StoreFrontBundle\Struct\Attribute)#3294 (1) { ["storage":protected]=> array(0) { } } ["productPromotionSettings"]=> object(Shopware\Bundle\StoreFrontBundle\Struct\Attribute)#3292 (1) { ["storage":protected]=> array(1) { ["hadPseudoPriceBeforePromotionPlugin"]=> bool(false) } } } ["allowBuyInListing"]=> bool(false) ["attr1"]=> string(0) "" ["attr2"]=> string(0) "" ["attr3"]=> string(0) "" ["attr4"]=> string(1) "0" ["attr5"]=> NULL ["attr6"]=> NULL ["attr7"]=> NULL ["attr8"]=> NULL ["attr9"]=> NULL ["attr10"]=> NULL ["attr11"]=> NULL ["attr12"]=> NULL ["attr13"]=> NULL ["attr14"]=> NULL ["attr15"]=> NULL ["attr16"]=> NULL ["attr17"]=> NULL ["attr18"]=> NULL ["attr19"]=> NULL ["attr20"]=> NULL ["faqid"]=> string(0) "" ["imnxx_variant_table_activ"]=> string(1) "1" ["swag_bonus_exclude"]=> string(1) "0" ["bibu_spracharticles"]=> string(0) "" ["bogx_no_search"]=> string(1) "0" ["attr_add_gift"]=> NULL ["pickware_incoming_stock"]=> string(1) "0" ["pickware_physical_stock_for_sale"]=> string(5) "10227" ["pickware_stock_management_disabled"]=> string(1) "0" ["pickware_stock_initialized"]=> string(1) "1" ["pickware_stock_initialization_time"]=> string(19) "2018-09-14 13:20:56" ["dreisc_seo_url"]=> string(24) "nervensaft-2-fuer-pferde" ["dreisc_seo_title"]=> string(62) "Nervensaft II mit Magnesium für Konzentration Pferd » Ewalia" ["dreisc_seo_title_replace"]=> string(1) "0" ["dreisc_seo_breadcrumb"]=> string(0) "" ["dreisc_canonical_link"]=> string(0) "" ["dreisc_robots_tag"]=> string(0) "" ["dreisc_facebook_description"]=> string(0) "" ["dreisc_twitter_description"]=> string(0) "" ["dreisc_facebook_image"]=> string(0) "" ["dreisc_twitter_image"]=> string(0) "" ["pdwe_feature_box_article_deactivated"]=> string(1) "0" ["pdwe_feature_box_article_feature1"]=> string(36) "An Wettkampftagen und bei Anspannung" ["pdwe_feature_box_article_feature2"]=> string(37) "FEI konform, mit Melisse und Magesium" ["pdwe_feature_box_article_feature3"]=> string(36) "Kräuter in zertifizierter Qualität" ["pdwe_feature_box_article_feature4"]=> string(0) "" ["pdwe_feature_box_article_feature5"]=> string(0) "" ["pdwe_feature_box_article_feature6"]=> string(0) "" ["pdwe_feature_box_article_feature7"]=> string(0) "" ["pdwe_feature_box_article_feature8"]=> string(0) "" ["pdwe_feature_box_article_feature9"]=> string(0) "" ["pdwe_feature_box_article_feature10"]=> string(0) "" ["cbax_google_title"]=> string(0) "" ["cbax_google_description"]=> string(0) "" ["cbax_google_category"]=> string(4) "7459" ["cbax_google_is_bundle"]=> string(0) "" ["cbax_google_identifier_exists"]=> string(0) "" ["cbax_google_multipack"]=> string(1) "0" ["cbax_google_age_group"]=> string(0) "" ["cbax_google_gender"]=> string(0) "" ["cbax_google_adult"]=> string(0) "" ["cbax_google_size_system"]=> string(0) "" ["cbax_google_size_type"]=> string(0) "" ["cbax_google_size"]=> string(0) "" ["cbax_google_condition"]=> string(0) "" ["cbax_google_material"]=> string(0) "" ["cbax_google_color"]=> string(0) "" ["cbax_google_pattern"]=> string(0) "" ["cbax_google_energy_efficiency_class"]=> string(0) "" ["cbax_google_expiration_date"]=> NULL ["cbax_google_sale_price_effective_date_start"]=> NULL ["cbax_google_sale_price_effective_date_end"]=> NULL ["cbax_google_adwords_redirect"]=> string(0) "" ["cbax_google_promotion_id"]=> string(0) "" ["cbax_google_excluded_destination"]=> string(0) "" ["cbax_google_custom_label0"]=> string(0) "" ["cbax_google_custom_label1"]=> string(0) "" ["cbax_google_custom_label2"]=> string(0) "" ["cbax_google_custom_label3"]=> string(0) "" ["cbax_google_custom_label4"]=> string(0) "" ["esmx_exclude_from_search"]=> string(1) "0" ["iw_contact"]=> NULL ["netzp_announced"]=> string(1) "0" ["netzp_announced_text"]=> string(0) "" ["emz_detail_subtitle"]=> string(18) "EWALIA Zenuwsap II" ["emz_show_listing_subtitle"]=> string(1) "0" ["six_short_description"]=> string(0) "" ["postfeature_fragile"]=> string(1) "0" ["postfeature_hazardous"]=> string(1) "0" ["hide_emblem"]=> string(1) "0" ["supplierName"]=> string(6) "Ewalia" ["supplierImg"]=> NULL ["supplierID"]=> int(4) ["supplierDescription"]=> string(0) "" ["supplier_attributes"]=> array(0) { } ["newArticle"]=> bool(false) ["sUpcoming"]=> bool(false) ["topseller"]=> bool(true) ["valFrom"]=> int(1) ["valTo"]=> int(2) ["from"]=> int(1) ["to"]=> int(2) ["price"]=> string(5) "16,90" ["pseudoprice"]=> string(1) "0" ["referenceprice"]=> string(5) "16,90" ["has_pseudoprice"]=> bool(false) ["price_numeric"]=> float(16.9) ["pseudoprice_numeric"]=> float(0) ["price_attributes"]=> array(0) { } ["pricegroup"]=> string(2) "EK" ["minpurchase"]=> int(1) ["maxpurchase"]=> string(3) "500" ["purchasesteps"]=> int(1) ["purchaseunit"]=> float(1) ["referenceunit"]=> float(1) ["packunit"]=> string(0) "" ["unitID"]=> int(1) ["sUnit"]=> array(2) { ["unit"]=> string(1) "L" ["description"]=> string(5) "Liter" } ["unit_attributes"]=> array(0) { } ["image"]=> array(12) { ["id"]=> int(1612) ["position"]=> NULL ["source"]=> string(63) "https://www.ewalia.nl/media/image/d4/98/6d/nervensaft2weiss.jpg" ["description"]=> string(0) "" ["extension"]=> string(3) "jpg" ["main"]=> bool(true) ["parentId"]=> NULL ["width"]=> int(3852) ["height"]=> int(3852) ["thumbnails"]=> array(3) { [0]=> array(6) { ["source"]=> string(71) "https://www.ewalia.nl/media/image/27/68/9d/nervensaft2weiss_200x200.jpg" ["retinaSource"]=> string(74) "https://www.ewalia.nl/media/image/f4/61/16/nervensaft2weiss_200x200@2x.jpg" ["sourceSet"]=> string(150) "https://www.ewalia.nl/media/image/27/68/9d/nervensaft2weiss_200x200.jpg, https://www.ewalia.nl/media/image/f4/61/16/nervensaft2weiss_200x200@2x.jpg 2x" ["maxWidth"]=> string(3) "200" ["maxHeight"]=> string(3) "200" ["attributes"]=> array(0) { } } [1]=> array(6) { ["source"]=> string(71) "https://www.ewalia.nl/media/image/38/ac/e3/nervensaft2weiss_600x600.jpg" ["retinaSource"]=> string(74) "https://www.ewalia.nl/media/image/bc/2f/91/nervensaft2weiss_600x600@2x.jpg" ["sourceSet"]=> string(150) "https://www.ewalia.nl/media/image/38/ac/e3/nervensaft2weiss_600x600.jpg, https://www.ewalia.nl/media/image/bc/2f/91/nervensaft2weiss_600x600@2x.jpg 2x" ["maxWidth"]=> string(3) "600" ["maxHeight"]=> string(3) "600" ["attributes"]=> array(0) { } } [2]=> array(6) { ["source"]=> string(73) "https://www.ewalia.nl/media/image/e8/5b/25/nervensaft2weiss_1280x1280.jpg" ["retinaSource"]=> string(76) "https://www.ewalia.nl/media/image/2b/50/3c/nervensaft2weiss_1280x1280@2x.jpg" ["sourceSet"]=> string(154) "https://www.ewalia.nl/media/image/e8/5b/25/nervensaft2weiss_1280x1280.jpg, https://www.ewalia.nl/media/image/2b/50/3c/nervensaft2weiss_1280x1280@2x.jpg 2x" ["maxWidth"]=> string(4) "1280" ["maxHeight"]=> string(4) "1280" ["attributes"]=> array(0) { } } } ["attributes"]=> array(0) { } ["attribute"]=> array(0) { } } ["sVoteAverage"]=> array(4) { ["average"]=> float(10) ["count"]=> int(2) ["pointCount"]=> array(1) { [0]=> array(2) { ["total"]=> string(1) "2" ["points"]=> string(1) "5" } } ["attributes"]=> array(0) { } } ["prices"]=> array(3) { [0]=> array(22) { ["valFrom"]=> int(1) ["valTo"]=> int(2) ["from"]=> int(1) ["to"]=> int(2) ["price"]=> string(5) "16,90" ["pseudoprice"]=> string(1) "0" ["referenceprice"]=> string(5) "16,90" ["pseudopricePercent"]=> NULL ["has_pseudoprice"]=> bool(false) ["price_numeric"]=> float(16.9) ["pseudoprice_numeric"]=> float(0) ["price_attributes"]=> array(0) { } ["pricegroup"]=> string(2) "EK" ["minpurchase"]=> int(1) ["maxpurchase"]=> string(3) "500" ["purchasesteps"]=> int(1) ["purchaseunit"]=> float(1) ["referenceunit"]=> float(1) ["packunit"]=> string(0) "" ["unitID"]=> int(1) ["sUnit"]=> array(2) { ["unit"]=> string(1) "L" ["description"]=> string(5) "Liter" } ["unit_attributes"]=> array(0) { } } [1]=> array(22) { ["valFrom"]=> int(3) ["valTo"]=> int(5) ["from"]=> int(3) ["to"]=> int(5) ["price"]=> string(5) "14,17" ["pseudoprice"]=> string(1) "0" ["referenceprice"]=> string(5) "14,17" ["pseudopricePercent"]=> NULL ["has_pseudoprice"]=> bool(false) ["price_numeric"]=> float(14.17) ["pseudoprice_numeric"]=> float(0) ["price_attributes"]=> array(0) { } ["pricegroup"]=> string(2) "EK" ["minpurchase"]=> int(1) ["maxpurchase"]=> string(3) "500" ["purchasesteps"]=> int(1) ["purchaseunit"]=> float(1) ["referenceunit"]=> float(1) ["packunit"]=> string(0) "" ["unitID"]=> int(1) ["sUnit"]=> array(2) { ["unit"]=> string(1) "L" ["description"]=> string(5) "Liter" } ["unit_attributes"]=> array(0) { } } [2]=> array(22) { ["valFrom"]=> int(6) ["valTo"]=> NULL ["from"]=> int(6) ["to"]=> NULL ["price"]=> string(5) "12,42" ["pseudoprice"]=> string(1) "0" ["referenceprice"]=> string(5) "12,42" ["pseudopricePercent"]=> NULL ["has_pseudoprice"]=> bool(false) ["price_numeric"]=> float(12.42) ["pseudoprice_numeric"]=> float(0) ["price_attributes"]=> array(0) { } ["pricegroup"]=> string(2) "EK" ["minpurchase"]=> int(1) ["maxpurchase"]=> string(3) "500" ["purchasesteps"]=> int(1) ["purchaseunit"]=> float(1) ["referenceunit"]=> float(1) ["packunit"]=> string(0) "" ["unitID"]=> int(1) ["sUnit"]=> array(2) { ["unit"]=> string(1) "L" ["description"]=> string(5) "Liter" } ["unit_attributes"]=> array(0) { } } } ["linkBasket"]=> string(39) "shopware.php?sViewport=basket&sAdd=1014" ["linkDetails"]=> string(41) "shopware.php?sViewport=detail&sArticle=16" ["linkVariant"]=> string(53) "shopware.php?sViewport=detail&sArticle=16&number=1014" ["required_points"]=> NULL }
€ 16,90