Geen verzendkosten vanaf € 100, -

100% puur natuur

100% liefde voor dieren

    +433115930800    |    klantenservice@ewalia.at

Geen verzendkosten vanaf € 100, -

100% puur natuur

liefde voor dieren

    +433115930800      |          klantenservice@ewalia.at

FAQ - antwoorden

1. Kunnen meerdere kruidensappen tegelijk worden gevoerd?
Er kunnen maximaal 3 verschillende kruidensappen tegelijk worden toegediend. Als er extra  behoefte is aan Keel- & Luchtwegensap, is het aan te raden om het sap apart te geven (2 minuten na de andere kruidensappen).

2. Wanneer dien je de keuze te maken voor een kuur van 3 liter of een kuur van 6 liter?
Voor preventie adviseren wij een 3L kuur, voor bestaande problemen adviseren wij een 6L kuur.3. Wanneer gaat het kruidensap effectief werken?
Kruidenproducten ontvouwen hun volledige effect na een toediening van 10-14 dagen. Het lichaam heeft tijd nodig om permanent te veranderen, daarom raden wij aan om de kruidensappen altijd minstens 3 weken lang toe te dienen. Klanten zien echter vaak al na enkele dagen de eerste positieve veranderingen.

4. is een permanente toediening van kruidensappen mogelijk?
Ja, een permanente toediening is mogelijk als er tussendoor kleine pauzes ingelast worden. Na 8 weken moet een pauze van 2-3 weken worden genomen om een mogelijk gewenningseffect en een noodzakelijke verhoging van de dosering te voorkomen.

5. Moet er bij het overschakelen van de ene op de andere soort kruidensap een pauze worden ingelast?
Nee, omdat het altijd verschillende samenstellingen zijn.

Wat is het verschil tussen Zenuwsap I en Zenuwsap II?
Zenuw sap 1 heeft een kalmerend effect en Zenuw sap 2 bevordert de concentratie. Zenuw sap 2 is niet onderworpen aan het dopingreglement van de FEI en mag gebruikt worden tijdens wedstrijden. Zenuw sap 2 mag ook gedurende een langere tijd worden toegediend.

7. Zijn de kruidensappen geschikt voor mijn paard met een stofwisselingsziekte of hoefbevangenheid (laminitis)?
Ja, EWALIA-kruidensappen bevatten geen suiker of graan. Er wordt slechts een kleine hoeveelheid honing toegevoegd aan de Keel- & Luchtwegensap, daarom raden wij aan om de kleinste hoeveelheid (40 ml, 2 keer per dag) te geven aan paarden met stofwisselingsstoornissen.

8. Kan ik de kruidensappen zelf gebruiken?
Wij verkopen producten voor dieren, maar hebben al veel positieve feedback gekregen van  klanten die onze sappen op eigen verantwoordelijkheid zelf hebben gebruikt.

9. Moet ik de kruidensappen 2 x per dag geven of is 1 x per dag voeren ook mogelijk?
In principe adviseren wij, vanwege de hogere effectiviteit, de toediening 2x per dag. Voor een enkele dosis raden wij aan om 80% van de totale dagelijkse dosis te gebruiken.  LET OP: Gelieve Darmvitaalsap langzaam op te voeren (50% van de aangegeven dagelijkse dosis gedurende 5 dagen!).

10. Wat is de beste manier om de kruidensappen toe te dienen?
Meng eenvoudigweg de aangegeven hoeveelheid door de favoriete voeding. Bij paarden wordt meestal krachtvoer zoals Haver, Muesli, Mash, of Graspellets gebruikt. Voor huisdieren zoals honden en katten is het aan te raden om het sap door het natte voer te mengen. Kleine dieren zoals konijnen of cavia's kunnen de kruidensappen direct in het drinkwaterflesje krijgen, maar hier is het belangrijk om in de gaten te houden of de dieren dan nog steeds drinken.  Sommige klanten geven er de voorkeur aan om een mondspuit te gebruiken wanneer meerdere dieren vrije toegang hebben tot hetzelfde voedsel of water.11. Mijn dier is zo gevoelig, dat ik niet weet of het de kruidensappen eet.
Over het algemeen vinden dieren de EWALIA-kruidensappen zeer smakelijk.  Eigenaren van zeer kieskeurige dieren zijn vaak verbaasd dat ze de kruidensappen zo goed accepteren. Als de voeropname wordt geweigerd, kan een langzame verhoging van de hoeveelheid helpen, zodat het dier langzaam aan de smaak kan wennen. 

12. Wat zijn de verzendkosten?  Voor Nederland en België zijn de verzendkosten €9,90 bij een bestelwaarde tot €100,-. Vanaf een bestelwaarde van €100,- is de levering vrij van verzendkosten. Voor een compleet overzicht van de verzendkosten voor andere landen klikt u hier: https://www.ewalia.at/versand-und-zahlungsbedingungen

13. mogen de kruidensappen aan drachtige of zogende merries worden gevoerd?
Wij adviseren om EWALIA kruidensappen en andere voedingssupplementen tijdens de zwangerschap en de zoogtijd uitsluitend in overleg met uw dierenarts te voeren. Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met office@ewalia.at


14. Wat is de dosering voor mijn pony/shetty?
Wij adviseren om 80% van de aanbevolen dosering toe te dienen in het geval van een pony en 50% in het geval van een Shetty.

15. Kunnen de kruidensappen ook gebruikt worden voor veulens en jonge paarden?
Bij veulens verzoeken wij u dit met uw dierenarts af te spreken.
Bij jonge paarden vanaf 8 maanden kunnen de kruidensappen in aangepaste dosering worden gebruikt.

16. Ontvang ik een verzendbevestiging voor mijn pakket?
Wij werken met verschillende pakketdiensten. Als u bij het plaatsen van uw bestelling uw e-mailadres correct heeft ingevuld, ontvangt u een verzendbevestiging van uw levering met een trackingnummer.

17. Kan ik mijn hond ook de paardensappen voeren of omgekeerd?
De
samenstellingen zijn specifiek per diersoort ontwikkeld, omdat de spijsvertering en het metabolisme van de dieren verschillen. In principe raden wij dan ook aan om het sap uitsluitend voor de betreffende diersoort te gebruiken.

18. Hoe lang zijn de sappen houdbaar?
Aangezien er geen conserveringsmiddelen of suiker aan de EWALIA kruidensappen worden toegevoegd, is de houdbaarheid van de sappen na opening van de fles tussen de 7 en 14 dagen, afhankelijk van hoe het bewaard wordt. Wij raden u aan om onze sappen op een koele en donkere plaats te bewaren en ze direct na gebruik weer goed af te sluiten. Als de kruidensappen na opening in de koelkast worden bewaard, wordt de houdbaarheid aanzienlijk verlengd. De standaard houdbaarheid na het afvullen van de originele verzegelde sappen is 10 maanden onder ideale bewaar-omstandigheden.

19. Waarom krijg ik zes individuele flessen bij bestelling van een 6-liter toepassing en niet 1 grote fles?
Omdat we bewust geen conserveringsmiddelen gebruiken, zijn de kruidensappen slechts beperkt houdbaar. De inhoud van een 6L-fles zou tijdens de behandeling bederven.

20. Mijn paard krijgt medicijnen. Kan ik nog steeds EWALIA kruidensappen voeren?
Dit is afhankelijk van de ingrediënten van de medicatie. Neem hiervoor altijd contact op met uw dierenarts!

21. Kunnen EWALIA-kruidenproducten ook gebruikt of gevoerd worden aan katten?
Omdat katten vanwege hun stofwisseling een aparte behandeling verdienen, vragen wij u om contact met ons of uw dierenarts op te nemen voor de geplande voeding of toepassing!

22. Duurzaamheid bij EWALIA:
Wij nemen de plastic flessen graag gratis terug vanaf 24 flessen en brengen ze direct terug in de recyclingcyclus. Om het CO²-aandeel zo laag mogelijk te houden, bieden wij deze optie alleen aan vanaf 24 flessen, omdat anders de uitstoot van de uitlaatgassen van de transportweg veel te hoog zou zijn. De meest milieuvriendelijke oplossing zou echter zijn om het afval direct vakkundig bij u thuis te verwijderen om zo verder transport en dus uitlaatgassen te besparen. Laat het ons weten als u een gratis terugzendingslabel van ons wilt ontvangen.

23. Zijn Ewalia-kruidensappen, toevoegingsmiddelen, traktaties en verzorgingsproducten relevant voor doping?
Nationale en internationale bepalingen uit het dopingreglement worden continu herzien en veranderen voortdurend. Wij adviseren daarom om voor deelname aan wedstrijden de inhoudsstoffen van de gebruikte diervoeders zelf op eventuele dopingrelevantie te onderzoeken. Daarvoor wordt vanuit de FN, de Duitse paardensportkoepel, een databank met zoekfunctie https://www.pferd-aktuell.de/turniersport/anti-doping-und-medikation/listen-der-verbotenen-substanzen-und-methoden en vanuit de FEI, de Internationale Ruitersportfederatie, een lijst van de verboden stoffen http://prohibitedsubstancesdatabase.feicleansport.org/search/ ter beschikking gesteld.

Heeft u nog specifieke vragen en wilt u graag persoonlijk advies?

Bel ons!

Telefoon: 0043 3115/93080

Ma - Do 8.00 - 18.00 uur

Vr 8.00 - 14.00 uur.

Wij nemen graag de tijd voor u!

Laatst bekeken