Geen verzendkosten vanaf € 100, -

100% puur natuur

100% liefde voor dieren

    +433115930800    |    klantenservice@ewalia.at

Geen verzendkosten vanaf € 100, -

100% puur natuur

liefde voor dieren

    +433115930800      |          klantenservice@ewalia.at

Recycling

We proudly present…


Na lang zoeken hebben we eindelijk de juiste oplossing gevonden op het gebied van duurzaamheid, ZONDER een prijsverhoging te moeten doorvoeren.


R-PET flessen


Onze gemeenschap kent het probleem van "plastic afval" vooral tijdens de rui. De gangbare 6 liter EWALIA Liver-Kidney Care Liquid for horses bestaat uit 6 flessen van één liter per paard. Omdat ons bedrijf bewust geen conserveringsmiddelen gebruikt om de gezondheid van onze dieren niet extra te belasten, zou de houdbaarheid van onze kruidensappen in grotere verpakkingen niet gegarandeerd zijn.


Tot nu toe bevatten onze verpakkingen "slechts" 30% gerecycled materiaal. Oplossingen met herbruikbare glazen flessen of iets dergelijks zouden niet alleen leiden tot enorme extra kosten, maar ook tot meer uitval door schade. Het is echter een grote wens van ons bedrijf om betaalbaar te blijven en toch een bijdrage te leveren aan de bescherming van het milieu.


Deze combinatie van duurzaamheid zonder prijsverhoging is nu bereikt met de R-PET-flessen. Deze bestaan uit 100% gerecycled plastic en worden na het opgebruiken van de inhoud teruggestuurd naar de kringloop door ze in de gele bak of de gele zak te deponeren. Er wordt dus geen "nieuw" plastic afval geproduceerd, maar "oud" afval wordt hergebruikt.


Het enige wat je hoeft te doen is de lege kruidensapverpakkingen gewoon professioneel in een afvalbak of zak voor plasticverpakking te gooien en je sluit de kringloop voor ons en ons milieu.


Wat is er nieuw?
Tot voor kort bevatten de plastic flessen van onze Ewalia kruidensappen "slechts" 30% gerecycled plastic. De nieuwe R-PET-flessen zijn nu gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Er wordt dus geen nieuwe fles in de klassieke zin geproduceerd, maar er wordt een nieuwe recyclingfles gemaakt van oude flessen. Dus vanaf nu zal Ewalia geen nieuw plastic afval meer in omloop brengen. Wij zijn de duidelijke pioniers in onze sector als het gaat om duurzaamheid!


Waarom kunnen Ewalia-kruidensappen niet in grotere verpakkingen worden afgevuld?
Wij van Ewalia staan voor natuurlijke kruidenproducten zonder conserveringsmiddelen, zodat de gezondheid van de dieren niet extra wordt belast. Dit beperkt de houdbaarheid van onze kruidensappen. Het vullen in grotere verpakkingen, zoals een 3 of 6-liter bus, zou dus sneller bederven dan dat het gevoerd kan worden.


Waarom gebruikt Ewalia geen herbruikbare glazen flessen?
Degenen die ons bedrijf en onze geschiedenis hebben gevolgd, weten dat we ons al in deze situatie bevonden. In het begin hebben we in glazen flessen afgevuld. De prijs voor de hogere transportkosten als gevolg van het extra gewicht en de vele klachten door beschadigde goederen tijdens het transport hebben de basisprijs van onze producten op de lange termijn aanzienlijk hebben verhoogd. Een belangrijk punt voor ons is om betaalbaar te blijven, want het gezond houden van onze dieren mag niet leiden tot een inkomenskwestie.


Wat wil R-PET fles zeggen?
Deze fles is afkomstig uit een recyclingcyclus. Een Duits bedrijf produceert "nieuwe" verpakkingen in verschillende vormen uit gebruikte en correct afgevoerde kunststofverpakkingen. Gebruikte flessen worden in balen geperst, waaruit granulaten of de verdere basis voor de productie van "nieuwe" flessen worden gemaakt. Daarom kan de kleur van onze flessen soms iets afwijken.


Is er een verschil tussen deze en de oude flessen?
Het symbool voor 100% gerecycled staat zowel op het etiket als direct op de fles. Dit recyclingproces kan ertoe leiden dat de flessen niet uniform van kleur zijn. Het gebruik is echter identiek en we raden aan om onze producten altijd goed gesloten, donker en koel op te slaan.


Hoe moet ik de Ewalia-kruidensapflessen afvoeren?
Je neemt een zeer belangrijk deel van de recyclingketen over! Het is jouw taak om de lege flessen in een container of zak voor plastic afval te gooien en zo de recyclingcyclus te sluiten.


Worden de Ewalia-producten nu duurder?
Wij hebben besloten de meerprijs van de recyclingflessen niet door te berekenen aan onze klanten! Dit is onze persoonlijke bijdrage aan de bescherming van het milieu.

Laatst bekeken